PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ
Artık yediğimiz portakalların kabuğunu atmıyoruz. Kabuklardan şekerleme yapıyoruz. Kahvenin yanında çok güzel oluyor. İstenirse bu şekerlemeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırabilir. Değişik tatlardan hoşlananlara tavsiye ederim.
MALZEMELER
2 Portakalın kabuğu
1 Bardak şeker
1 Bardak su
HAZIRLANIŞI
Portakalları yıkayalım. Kabuklarını soyalım .Daha sonra ince ince keselim. Benim aldığım tarifte yuvarlanarak ipe dizilmişti. Bir kısmını yuvarlayarak ipe dizdim. Bir kısmını da uzun olarak bıraktım.
Bir gün bekletelim. kaynayan su hazırlayıp kabukları içine atalım. 4-5 dakika kaynatıp süzgece alıyoruz. Bu işlemi4 kez tekrarlayalım. Acısının çıkmasını sağlayalım. En son şeker ve su ile şerbet hazırlayıp kıvamına gelince kabukları şerbetle 30 dakika kaynatalım.Bu işlemden sonra iplerinden çıkarıp süzüldükten sonra toz şekerine bulayalım. Şekerlerimiz hazır.
21 Ocak 2014 Salı
PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ
Gönderen mineninhobileri zaman: Salı, Ocak 21, 2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
değişik olmuş
arkadaşım
Yorum Gönder