Bumerang - Yazarkafe

14 Ocak 2014 Salı

KATMER POĞAÇA


KATMER   POĞAÇA





MALZEMELER
 
1  Su   bardağı   süt
1  Çay  bardağı   sıvıyağ
1  Yumurta  akı
1  Paket   yaş  maya
2  Çay   kaşığı  tuz
2  Tatlı  kaşığı  toz  şeker
Alabildiği  kadar  un
 
YAPILIŞI
 
   Malzemelerin hepsiyle hamur hazırlanır. Mayalanmasını beklemeden 8 bezeye ayırılır. Bezelerin hepsi küçük  açılır. Aralarına margarin sürülerek üst üste dizilir. Daha sonra oklava ile açılarak büyütülür. Önce dörde daha sonra üçe kesilir. İç malzemesi ilave edilip kalın tarafından başlanarak rulo yapılır. Tepside mayalandırılır. 175 derecede pişirilir. Bu tarifi netten bulup denemiştim. Misafirlerim tarafından çok beğenildi. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok: