MALZEMELER
100 gr kuru çiçek bamya
1-2 kaşık salça
3 soğan
300 gr kuzu eti
YAPILIŞI
Bamyaları önce bir tavada yağ yada su koymadan kuru olarak biraz kavuruyoruz. Daha sonra kuru bir beze aldığımız bamyaları ovalıyoruz. Bu işlemle bamyanın dikenlerini çıkarmış oluyoruz. Bir tencerede kaynayan suya fındık kadar limon tuzunu atıyoruz. Bamyalarıda ilave edip haşlıyoruz. Diğer tarafta eti kuşbaşından daha küçük parçalara kesiyoruz. Eti kavurup çok küçük doğradığımız soğanlarıda ilave edip soğanıda kavuruyoruz. Salçayıda ekleyip suyunu ilave ediyoruz. Suyu kaynayınca bir limon suyu ve tuzuda ekleyip haşlanan bamyaların iplerini ayıkladıktan sonra bu suya atıp pişiriyoruz. Bu çorba Sivrihisar' ın önemli yemeklerinden biridir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder