Bumerang - Yazarkafe

15 Ocak 2014 Çarşamba

MİLFÖYDEN PATATESLİ KÜLAH

 
 MİLFÖYDEN   PATATESLİ  MİLFÖY


Görünüş itibariyle gayet gösterişli lezzeti ise zaten milföyden dolayı oldukça lezzetli bir ikram.

MALZEMELER

Milföy
2 adet patates
Baharatlar
Krem peynir
Maydanoz
Dondurma külahı
Pişirme kağıdı

YAPILIŞI

       Milföy hamurunu bir parmak kalınlığında şerit şerit  kesin . Daha sonra pişirme kağıdından elimizdeki dondurma külahlarını kaplayacak şekilde kareler kesin. Külahların üzerini pişirme kağıdıyla sarın. Diğer tarafta kestiğimiz milföy şeritlerini külahın üzerini kaplayacak şekilde dolayın.
Hazırlanan külahları 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra içinden pişirme kağıdı ve külahı çıkarın.
      Diğer tarafta patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra üzerine istenilen baharatlar sıvı yağ ve krem peynir göz kararı ilave edilir. Hazırlanan milföy külahlarının içine patatesli karışımdan doldurulur. İnce kıyılmış maydanoza batırılarak servis yapılır. Afiyet  olsun.



 
 

 
 
 

Hiç yorum yok: