Bumerang - Yazarkafe

21 Ocak 2014 Salı

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

PORTAKAL  KABUĞU  ŞEKERLEMESİ

          Artık yediğimiz portakalların kabuğunu atmıyoruz. Kabuklardan şekerleme yapıyoruz. Kahvenin yanında çok güzel oluyor. İstenirse bu şekerlemeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırabilir. Değişik tatlardan hoşlananlara tavsiye ederim.

MALZEMELER

2 Portakalın kabuğu
1 Bardak şeker
1 Bardak su

HAZIRLANIŞI

         Portakalları yıkayalım. Kabuklarını soyalım .Daha sonra ince ince keselim. Benim aldığım tarifte yuvarlanarak ipe dizilmişti. Bir kısmını yuvarlayarak ipe dizdim. Bir kısmını da uzun olarak bıraktım.
       Bir gün bekletelim. kaynayan su hazırlayıp kabukları içine atalım. 4-5 dakika kaynatıp süzgece alıyoruz. Bu işlemi4 kez tekrarlayalım. Acısının çıkmasını sağlayalım. En son şeker ve su ile şerbet hazırlayıp kıvamına gelince kabukları şerbetle 30 dakika kaynatalım.Bu işlemden sonra iplerinden çıkarıp  süzüldükten sonra toz şekerine bulayalım.   Şekerlerimiz hazır.


1 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

değişik olmuş
arkadaşım