Bumerang - Yazarkafe

3 Ocak 2014 Cuma

PROFİTEROL

PROFİTEROL





HAMUR İÇİN MALZEMELER
 
2,5 Çay bardağı su
50 gr margarin
1,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
4 Yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
2 Tatlı kaşığı şeker
 
KREMA İÇİN
 
3 Yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
Yarım kg süt
50 gr margarin
1 Paket vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 Su, margarin ve 2 tatlı kaşığı şekeri kaynatın un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamur soğuyunca mikserin hamur karıştırma uçları ile karıştırarak yumurtaları yedirin ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Önceden yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru krema sıkacağı ile bezeler halinde sıkın veya kaşıkla toplar halinde dökün.200 derecede ısıtılmış fırında kapağı açmadan 25-30 dakika pişirin
  Krema için bir kaba un ve 1 su bardağı şeker koyup karıştırın sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca, şekerli vanilya ve margarin ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  Bezeler soğuyunca aralayarak ortasına kremayı doldurun. Üzerine hazır çikolata sos dökün. Afiyet olsun. Bu tarifi çikolata sosunun üzerinden alarak denemiştim. Umarım sizde beğenirsiniz.

Hiç yorum yok: