Bumerang - Yazarkafe

11 Ekim 2013 Cuma






MERCİMEKLİ MANTI

 
Mercimekli mantıyı okuyan arkadaşların çoğu mantı dediğin kıymalı olur diye düşüneceklerdir herhalde. Biz ESKİŞEHİR' liler mantıyı mercimekli yaparız. Eminim denerseniz sizde beğeneceksiniz.
 
MALZEMELER
 
2 su bardağı su
1 yumurta
Aldığı kadar un
 
İÇİ İÇİN        : Haşlanmış yeşil mercimek, karabiber, tuz
SOSU İÇİN : Tereyağ, domates ve biber salçası tabiki sarımsaklı yoğurt
 
YAPILIŞI    :
 
       Su un yumurta ve tuz ile bir hamur yoğuralım. Biraz dinlendirelim. Diğer tarafta haşlanmış mercimeğin suyunu iyice süzelim. Karabiber ve tuzunu atıp karıştıralım. Daha sonra bezelere ayırdığımız hamuru oklavayla açalım. Açtığımız hamuru karelere keselim içlerini mercimekle doldurup bohça gibi kapatalım.Bir tepsiye margarin koyup eritelim. Hazırladığımız mantıları tepsiye tek sıra dizelim. Kısık ateşte tepsiyi çevirerek mantıların altı kızarıncaya kadar tutalım. Diğer tarafta kaynattığımız suyu mantıların üzerine döküp haşlanıncaya kadar pişirelim.Üzerine sarımsaklı yoğurt ile tereyağ ve salça ile hazırladığımız sosu dökelim.
       Afiyet olsun.
 
 

Hiç yorum yok: