Bumerang - Yazarkafe

11 Ekim 2013 Cuma





 

GÜVEÇ

 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1  Kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo patlıcan
yarım kilo domates
5 adet sivri biber
2 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Önce eti  kavuruyoruz. Soğanı ilave ediyoruz. Daha sonra biberi ekliyoruz. Diğer tarafta patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz. Patlıcanların acısı suya çıkınca patlıcanları alıyoruz. (Suyun rengi kararıyor). Suda patlıcanları yıkıyoruz. Gövece alta patlıcanları üzerine kavurduğumuz eti koyuyoruz. En üst kısmıda domates ile tamamen kapatıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 
 
 
 
                              

Hiç yorum yok: