Bumerang - Yazarkafe

23 Nisan 2014 Çarşamba

MAHLEPLİ KURABİYE

MAHLEPLİ   KURABİYE

#meleklerinlezzetsirri
    Tarifimi Teremyağ ile denedim. Gerçekten lezzette çok şey fark etti. Kurabiyeler ağızda dağalıyor. Yumuşak bir margarin olduğu için kullanımı çok kolay oldu. Denemenizi tavsiye ederim.


 MALZEMELER

 100  gr  margarin ( erimeden )
2 çorba kaşığı toz şeker
 1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu (mahlepli kabartma tozu)
 1 çay bardağı süt
 2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ


    Bütün malzemeler ile hamur yoğuralım. Malzeme toparlamaz ise un ilave edelim. Yarım saat dinlendirelim. İstenilen şekli verebiliriz.Üstüne yumurta sarısı sürelim. Çörek otu susam serptikten sonra  175 derecede pişirelim.

                                              Afiyet olsun.


  

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize Sağlık!:) Kesinlikle tadı harika, kıvamı yumuşacık...Diğer tariflerinizi de bekliyoruz:)