MAHLEPLİ KURABİYE
#meleklerinlezzetsirri
Tarifimi Teremyağ ile denedim. Gerçekten lezzette çok şey fark etti. Kurabiyeler ağızda dağalıyor. Yumuşak bir margarin olduğu için kullanımı çok kolay oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER
100 gr margarin ( erimeden )
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu (mahlepli kabartma tozu)
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Bütün malzemeler ile hamur yoğuralım. Malzeme toparlamaz ise un ilave edelim. Yarım saat dinlendirelim. İstenilen şekli verebiliriz.Üstüne yumurta sarısı sürelim. Çörek otu susam serptikten sonra 175 derecede pişirelim.
Afiyet olsun.
23 Nisan 2014 Çarşamba
MAHLEPLİ KURABİYE
Gönderen mineninhobileri zaman: Çarşamba, Nisan 23, 2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Elinize Sağlık!:) Kesinlikle tadı harika, kıvamı yumuşacık...Diğer tariflerinizi de bekliyoruz:)
Yorum Gönder