Bumerang - Yazarkafe

19 Nisan 2014 Cumartesi

MACARON

MACARON


100 gr. pudraşekeri (1 su bardağı)

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 50 gr. badem tozu
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 yumurtanın akı (sarısının beyazlara karışmamasına özen gösterin)
  • bir çimdik tuz

    DOLGU KREMASI

    200 gr süt kreması
    200 gr bitter çikolata

         Çikolatayı benmari usulü  eritelim. Üzerine kremayı döküp karıştırıyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.

    YAPILIŞI

        Yumurtaların beyazını ayıralım. Beyaz ve sarısının karışmamasına özen gösterelim. Sarısı karışırsa köpürmez. Mikserde köpürene kadar çırpalım. Köpürdükten sonra toz şekeri kaşık kaşık yavaşça karıştırarak ilave edelim.Fırını 160 derecede ısıtalım.
        Kakao, badem pudra şekeri karışımını yumurta ve şeker karışımına ekleyelim. Tepsiye pişirme kağıdı serelim. Hamuru sıkma torbasına doldurup sıkalım. Sıkma işlemi bitince tepsiyi hafifçe sallayalım.
        Oda sıcaklığında üstü kabuk tutana kadar bekletelim. Daha sonra fırına verelim. 13 dakika pişirelim .Kabarıp  petekli bir görünüm alması gerekiyor.
        Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra spatula ile çıkaralım. Arasına dolgu kremasını sürerek birleştirelim.

        Afiyet olsun.
     
     

    Hiç yorum yok: