MACARON
100 gr. pudraşekeri (1 su bardağı)
DOLGU KREMASI
200 gr süt kreması
200 gr bitter çikolata
Çikolatayı benmari usulü eritelim. Üzerine kremayı döküp karıştırıyoruz. Bir kenarda bekletiyoruz.
YAPILIŞI
Yumurtaların beyazını ayıralım. Beyaz ve sarısının karışmamasına özen gösterelim. Sarısı karışırsa köpürmez. Mikserde köpürene kadar çırpalım. Köpürdükten sonra toz şekeri kaşık kaşık yavaşça karıştırarak ilave edelim.Fırını 160 derecede ısıtalım.
Kakao, badem pudra şekeri karışımını yumurta ve şeker karışımına ekleyelim. Tepsiye pişirme kağıdı serelim. Hamuru sıkma torbasına doldurup sıkalım. Sıkma işlemi bitince tepsiyi hafifçe sallayalım.
Oda sıcaklığında üstü kabuk tutana kadar bekletelim. Daha sonra fırına verelim. 13 dakika pişirelim .Kabarıp petekli bir görünüm alması gerekiyor.
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra spatula ile çıkaralım. Arasına dolgu kremasını sürerek birleştirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder