BAKLAVA YUFKASINDAN KOLAY TALAŞ
#meleklerinlezzetsirri
TEREMYAĞ GURME KAYMAKLI ile bugün CHEFika nın tariflerinden birini denedim. Tarifi birebir uyguladım. Sonuç gerçekten mükemmel oldu. Evdekiler çok beğendiler. Denemenizi tavsiye ederim. çıtır çıtır vazgeçilemeyecek bir lezzet oldu. Püf noktasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü gerçekten çok çabuk kuruyor. Deneyeceklere afiyet olsun
MALZEMELER
3 yemek kaşığı teremyağ
18 adet baklava yufkası
içi için: 300 gr kuzu kuşbaşı
1.5 bardak ( bezelye. havuç, patatesten oluşan garnitür)
1 tatlı kaşığı kekik .tuz ,1 yemek kaşığı teremyağ
üzerine yumurta sarısı
YAPILIŞI
Teremyağda etimizi kavuruyoruz.Daha sonra garnitürümüzü ve tuzumuzu ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Diğer tarafta baklava yufkalarını 6 şarlı ayırıyoruz.
aralarına erittiğimiz teremyağdan fırça ile sürüyoruz.4 e bölüp hazırladığımız harçtan doldurup zarf gibi kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
27 Nisan 2014 Pazar
BAKLAVA YUFKASINDAN KOLAY TALAŞ BÖREĞİ
Gönderen mineninhobileri zaman: Pazar, Nisan 27, 2014
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder