Bumerang - Yazarkafe

27 Nisan 2014 Pazar

BAKLAVA YUFKASINDAN KOLAY TALAŞ BÖREĞİ

BAKLAVA  YUFKASINDAN   KOLAY   TALAŞ

#meleklerinlezzetsirri 
  TEREMYAĞ GURME KAYMAKLI ile bugün  CHEFika  nın tariflerinden birini denedim. Tarifi birebir uyguladım. Sonuç gerçekten  mükemmel oldu. Evdekiler çok beğendiler. Denemenizi tavsiye ederim. çıtır çıtır vazgeçilemeyecek bir lezzet oldu.  Püf noktasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Çünkü gerçekten çok çabuk kuruyor. Deneyeceklere afiyet olsun

MALZEMELER

3 yemek kaşığı teremyağ
18 adet baklava yufkası
içi için: 300 gr kuzu kuşbaşı
1.5 bardak ( bezelye. havuç, patatesten oluşan garnitür)
1 tatlı kaşığı kekik .tuz ,1 yemek kaşığı teremyağ
üzerine yumurta sarısı

YAPILIŞI

Teremyağda etimizi kavuruyoruz.Daha sonra garnitürümüzü ve tuzumuzu ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Diğer tarafta baklava yufkalarını 6 şarlı ayırıyoruz.
aralarına erittiğimiz teremyağdan fırça ile sürüyoruz.4 e bölüp hazırladığımız harçtan doldurup zarf gibi kapatıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.



 


 
 
 
 
 

 
 

Hiç yorum yok: