Bumerang - Yazarkafe

22 Şubat 2008 Cuma

SAKIZLI PASTA

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi
1 litre süt yarım paket margarin
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı

YAPILIŞI

1 bardak un ile yarım margarin kavrulur. Üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir. Koyulaşınca şeker vanilya ve damla sakızı ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir .4-5 dakika mikserle çırpılır .Diğer tarafta kakaolu bisküvi un haline getirilir. Dikdörtgen bir tepsiye folyo serilir. Folyonun üzerine bisküvi hiç açık kalmayacak şekilde serilir. Bisküvinin üzerine hazırlanan bisküvi yavaş yavaş gezdirilerek dökülür. Bir tarafta bekletilerek soğuması beklenir. Soğuduktan sonra folyo kenardan kaldırılarak rulo yapılır. Buzdolabında bekletilerek servis yapılır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar,ellerinize saglik.Sevgiler.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK BU TATLIYI BİZDE ÇOK SEVERİZ YALNIZ BİZDE PEK BEREKETLİ OLMUYOR HEMEN BİTİYOR ETEĞİNİDE GÜLE GÜLE GİY ÇOK GÜZEL OLMUŞ BENDE BAZEN ETEK GİYEMEYE MERAK EDİYORUM AMA KİLOLAR MALESEF :)
GÖRÜŞMEK ÜZERE