Bumerang - Yazarkafe

15 Ocak 2008 Salı

TOMBUL PASTA










MALZEMELER :

pandispanya için:

4 yumurta
1 bardak şeker
1 paket vanilya
1 paket kakao
1 bardak un
50 gr margarin
1 paket kabartma tozu

iç kreması için:

yarım kgr süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1,5 bardak pudra şekeri
dörtte bir margarin

dışı için:

1 paket krem şanti
1 bardak süt

YAPILIŞI :

4 yumurta ile şeker çırpılır.Daha sonra vanilya ,kakao ilave ederek çırpılır.En son eritilmiş margarin un ve kabartma tozunu ilave ederek hamurumuzu hazırlıyoruz.Margarinle yağladığımız ince kalıba döküp pişiriyoruz.
Diğer tarafta süte nişasta ve un katıp muhalllebi gibi pişiriyoruz.İçine şekeri ve margarini ilave ediyoruz.
Kalıptan çıkardığımız soğumuş kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz.Çukur bir kaseye sütle ıslattığımız kekin yarısını yerleştiriyoruz.Ortası için hazırladığımız kremayı çırptıktan sonra kekin üzererine döküyoruz.Üzerine kekin diğer yarısını kapatıyoruz.Buzdolabında bir gün bekletiyoruz.Daha sonra ters çevirip bir tabağa kekimizi çıkarıyoruz.Kekimiz çukur kasenin şeklini alıyor.En üstede hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz istediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Minnoş ee ben gıda boyası görmedim şeker pembeliği nasıl verdin kuzum ?

mineninhobileri dedi ki...

gerçekten gıda boyasını yazmayı unutmuşum.aslında pastanelerde olan uğur böceği pastadan yapmak istemiştim.tabi benimkini şeker hamuru değil krem şanti ile yaptığım için olmadı.edacım hatırlatman için teşekkürler.