Bumerang - Yazarkafe

14 Kasım 2007 Çarşamba

EV PİDESİ














MALZEMELER :

1 paket yaş maya
1 bardak ılık su
1 bardak ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın akı içine sarısı dışına
1 yemek kaşığı şeker
1 kaşık tuz
Alabildiği kadar un

İÇ MALZEMESİ :
Peynir
Maydanoz
Taze soğan

YAPILIŞI:
Mayayı ılık suda eritelim. Diğer malzemeleride ilave edip alabildiği kadar un ile yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamur kabarıncaya kadar ılık bir ortamda bir süre dinlendirelim.Kabaran hamurdan limon kadar bir parça alıp uzunlamasına açalım.İçini koyup kenarlarını kapatarak yumurta sarısını sürelim.175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Çıktıktan sonra kenarlarına margarin sürerek yumuşamasını sağlayalım.Keserek servis yapalım.


3 yorum:

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

ARKADAŞIM MERHABA NASILSIN PİDELER NEFİS OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK BİZDEDE BU PİDELER ÇOK SEVİLİYOR. BİZ SENİNLE ESKŞEHİR'E GİDİNCE UNLU MAMULLLER SATILAN BİR DÜKKAN AÇALIM İKİMİZ İDARE EDERİZ

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba,

ya sabahın körü ve bend pideleri gördüm şimdi acilen pide istiyorummmmmmmmmmmmmm

kalkıp yapsam iyi olacak :):)
ellerine sağlık
sevgiler

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum