Bumerang - Yazarkafe

27 Eylül 2007 Perşembe

YUMURTALI FASULYE



MALZEMELER

1 kilo taze fasulye (yuvarlak olanlar)
sıvıyağ
kuru soğan
3 yumurta
tuz
karabiber

YAPILIŞI

Yemeklik doğradığımız kuru soğanları sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine yıkayıp ayıkladığımız fasulyeleri ilave edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Eğer fasulyeler pişmediyse biraz sıcak su ilave edip suyunu çektiriyoruz. Üzerine yumurtaları kırıp pişirmeye devam ediyoruz. Yumurtalar piştikten sonra servis yapabiliriz. Bu yemeği özellikle yuvarlak fasulyelerden yapıyorum. Başka bir ismi varmı bilmiyorum. Ben yuvarlak fasulye diyorum. Önceden İstanbul'da bulamıyordum. Eskişehir'e gittiğimde annemden özellikle bu yemeği isterdim. Ama artık her yerde bulunabiliyor sanırım. Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

canim aramiza hosgeldin.sende bikktin degilmi blogcu calismalarindan:)hayirli ugurlu olsun canim.ama burada hic sorun yasanmiyor.bende beklerim yeni bloguma kucak dolusu sevgilerimi birakiyorum ayrica yumurtali fasulye cok nefis gorunuyor mutlaka deneyecegim ellerine saglik.

Naile dedi ki...

Hayırlı olsun mine, ben de çalışma içerisindeyim ben de değiştireceğim blogcuyu.