Bumerang - Yazarkafe

23 Ocak 2014 Perşembe

PIRILTILI TELEFON KABI YAPIMI


PIRILTILI    TELEFON  KABI  YAPIMI


       Eski telefon kılıfınızdan sıkıldınız mı. Simler artık her yerde  telefon  kılıfında neden olmasın. Bizde kızımla birlikte bir çalışma yaptık. Bakalım beğenecek misiniz 
       malzemeler
       tutkal
       dilediğiniz renkte sim
       sprey vernik


      Yapımı çok kolay .Telefon kılıfının üzerine bölüm bölüm tutkal sürüp sim döküyoruz. Daha sonra iyice kurumasını sağlayalım. İyice kuruduktan sonra üzerine sprey vernik sıkıyoruz. Sprey sıkılmazsa simler dökülüyor.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Telefon kılıfı hoşumuza gidince hızımı alamayıp  benim terlikleride yeniledik.
 

 

 

 
 
 
 
 
 

21 Ocak 2014 Salı

PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

PORTAKAL  KABUĞU  ŞEKERLEMESİ

          Artık yediğimiz portakalların kabuğunu atmıyoruz. Kabuklardan şekerleme yapıyoruz. Kahvenin yanında çok güzel oluyor. İstenirse bu şekerlemeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırabilir. Değişik tatlardan hoşlananlara tavsiye ederim.

MALZEMELER

2 Portakalın kabuğu
1 Bardak şeker
1 Bardak su

HAZIRLANIŞI

         Portakalları yıkayalım. Kabuklarını soyalım .Daha sonra ince ince keselim. Benim aldığım tarifte yuvarlanarak ipe dizilmişti. Bir kısmını yuvarlayarak ipe dizdim. Bir kısmını da uzun olarak bıraktım.
       Bir gün bekletelim. kaynayan su hazırlayıp kabukları içine atalım. 4-5 dakika kaynatıp süzgece alıyoruz. Bu işlemi4 kez tekrarlayalım. Acısının çıkmasını sağlayalım. En son şeker ve su ile şerbet hazırlayıp kıvamına gelince kabukları şerbetle 30 dakika kaynatalım.Bu işlemden sonra iplerinden çıkarıp  süzüldükten sonra toz şekerine bulayalım.   Şekerlerimiz hazır.


20 Ocak 2014 Pazartesi

TUZLU MAHLEPLİ KURABİYE

TUZLU MAHLEPLİ  KURABİYE




MALZEMELER

125 gr erimeden margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ


    Bütün malzemeler ile hamur yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir. İstenilen şekil  verilir.Üstüne yumurta sarısı sürülür. çörek otu susam serpilir. 175 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
 

17 Ocak 2014 Cuma

ŞİŞ VE TIĞ KULLANMADAN ÖRGÜ BOYUNLUK YAPIMI

ŞİŞ  VE  TIĞ  KULLANMADAN  ÖRGÜ  BOYUNLUK  YAPIMI

Bir boyunluk modelini sizlerle paylaşmak istedim.
Örgü öremem diyenlere, öğrenmek istemeyenlere çok değişik bir model .Ben böyle bir örgü yöntemini ilk defa gördüm .İzlemenizi  tavsiye ederim. Bakalım beğenecek misiniz





15 Ocak 2014 Çarşamba

ARKADAŞ MASALARI

 
ARKADAŞ       MASALARI
Bugün arkadaşım Funda bizim için güzel bir masa hazırlamış. Hepsi birbirinden güzeldi. Bende sizinle paylaşmak istedim. Fotoğraflar şimdi  tarifler daha sonra.
 
 
 
TUZLU   MAHLEPLİ   KURABİYE
 
TAHİNLİ  KURABİYE
 



                                            ROKA  SALATASI



                                        KIYMALI BÖREK

 
 
 
KISIR
 
 

MİLFÖYDEN PATATESLİ KÜLAH

 
 MİLFÖYDEN   PATATESLİ  MİLFÖY


Görünüş itibariyle gayet gösterişli lezzeti ise zaten milföyden dolayı oldukça lezzetli bir ikram.

MALZEMELER

Milföy
2 adet patates
Baharatlar
Krem peynir
Maydanoz
Dondurma külahı
Pişirme kağıdı

YAPILIŞI

       Milföy hamurunu bir parmak kalınlığında şerit şerit  kesin . Daha sonra pişirme kağıdından elimizdeki dondurma külahlarını kaplayacak şekilde kareler kesin. Külahların üzerini pişirme kağıdıyla sarın. Diğer tarafta kestiğimiz milföy şeritlerini külahın üzerini kaplayacak şekilde dolayın.
Hazırlanan külahları 175 derecede kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra içinden pişirme kağıdı ve külahı çıkarın.
      Diğer tarafta patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra üzerine istenilen baharatlar sıvı yağ ve krem peynir göz kararı ilave edilir. Hazırlanan milföy külahlarının içine patatesli karışımdan doldurulur. İnce kıyılmış maydanoza batırılarak servis yapılır. Afiyet  olsun.



 
 

 
 
 

14 Ocak 2014 Salı

KATMER POĞAÇA


KATMER   POĞAÇA





MALZEMELER
 
1  Su   bardağı   süt
1  Çay  bardağı   sıvıyağ
1  Yumurta  akı
1  Paket   yaş  maya
2  Çay   kaşığı  tuz
2  Tatlı  kaşığı  toz  şeker
Alabildiği  kadar  un
 
YAPILIŞI
 
   Malzemelerin hepsiyle hamur hazırlanır. Mayalanmasını beklemeden 8 bezeye ayırılır. Bezelerin hepsi küçük  açılır. Aralarına margarin sürülerek üst üste dizilir. Daha sonra oklava ile açılarak büyütülür. Önce dörde daha sonra üçe kesilir. İç malzemesi ilave edilip kalın tarafından başlanarak rulo yapılır. Tepside mayalandırılır. 175 derecede pişirilir. Bu tarifi netten bulup denemiştim. Misafirlerim tarafından çok beğenildi. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
 

13 Ocak 2014 Pazartesi

PEYNİRLİ KURABİYE

PEYNİRLİ  KURABİYE

 
 
MALZEMELER :
 
1 yumurta (sarısı dışına)
1/3 margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
kabartma tozu
tuz
1 çay bardağı peynir
maydanoz
dereotu
pul biber
 
YAPILIŞI:
 
Yumurta, margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu ve alabildiği kadar undan hamur hazırlanır. Kalan malzeme ilave edilir. Hamurdan parçalar alınıp  yuvarlanır.175 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

9 Ocak 2014 Perşembe

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE

 
KAHVE  ÇEKİRDEĞİ  KURABİYE
 
 
 
 
Ben bu kurabiyeyi bloglarda gezerken tarifini almıştım. İçindeki türk kahvesi değişik bir tat veriyor. kahve severlerin denemesini tavsiye ederim.
 
MALZEMELER
 
 
1 paket margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 bardak pudra şekeri
200 gr nişasta
1 yemek kaşığı türk kahvesi
3-4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
 
YAPILIŞI
 
Tüm  malzemeyi birlikte yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Biraz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz . Elimizde uzun olarak yuvarlıyoruz. Şekil verip tepsiye diziyoruz. Kurabiyelerin üzerini bıçakla çiziyoruz.  175 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

7 Ocak 2014 Salı

KURABİYE EV

  KURABİYE EV

     Daha önce kurabiye ev yapımını denemiştim. Fakat sonu hüsranla bitti. Kalıbını kendim çizip pişirmiştim. Yapıştırma aşamasında kırılmıştı. Herşey gibi bununda bir püf noktası varmış. İkea yapmak isteyenleri bu dertten kurtarmış. Görünce hemen aldım. Parçaları birleştirirken şekeri eritip soğumadan yapıştırıyoruz. Beş dakikada şipşak hazır. Emreyle birlikte yaptık. Üzerini krem şanti ve bonibonlarla  süsledik. Emre çok sevdi ve haliyle fazla kalmadan tüketildi.
     Yapmak isteyenlere içinden çıkan kalıbın resmini paylaşıyorum. Afiyet olsun.

 

 

 

 

 
 
 
 

3 Ocak 2014 Cuma

PROFİTEROL

PROFİTEROL





HAMUR İÇİN MALZEMELER
 
2,5 Çay bardağı su
50 gr margarin
1,5 Su bardağı un
2 Yemek kaşığı mısır nişastası
4 Yumurta
1 Çay kaşığı kabartma tozu
2 Tatlı kaşığı şeker
 
KREMA İÇİN
 
3 Yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
Yarım kg süt
50 gr margarin
1 Paket vanilya
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 Su, margarin ve 2 tatlı kaşığı şekeri kaynatın un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin. Hamur soğuyunca mikserin hamur karıştırma uçları ile karıştırarak yumurtaları yedirin ve hamur kabartma tozunu ekleyin. Önceden yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru krema sıkacağı ile bezeler halinde sıkın veya kaşıkla toplar halinde dökün.200 derecede ısıtılmış fırında kapağı açmadan 25-30 dakika pişirin
  Krema için bir kaba un ve 1 su bardağı şeker koyup karıştırın sütü ilave ederek koyu kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca, şekerli vanilya ve margarin ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
  Bezeler soğuyunca aralayarak ortasına kremayı doldurun. Üzerine hazır çikolata sos dökün. Afiyet olsun. Bu tarifi çikolata sosunun üzerinden alarak denemiştim. Umarım sizde beğenirsiniz.

TUZLU BİSKÜVİ

TUZLU  BİSKÜVİ

MALZEMELER
 
100 Margarin
1 Adet yumurta 1 paket kabartma tozu
1 Çay bardağı peynir
Tuz, kırmızı biber
 
YAPILIŞI
 
Bütün malzemeler alabildiği kadar un ile karıştırılıp  bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur bir merdane ile açılarak tırtıklı kesici ile kesilir. Üzerine yoğurt sürülür ve susam dökülür.175 derecede pişirilir.



SEBZELİ MAKARNA

SEBZELİ MAKARNA






MALZEMELER
 
İki adet soğan
İki adet kırmızı biber
Dört adet yeşil biber
Bir kaşık salça
Üç orta boy domates
Yarım paket makarna
Tuz
 
YAPILIŞI
 
Bir miktar yağda soğan ve biberler kavrulur. Domates ve salça ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Daha sonra su ilave edilerek kaynaması beklenir. Suyu göz kararı koyuyorum bunun bir ölçüsü yok. Makarna ilave edilerek pişirilir. Suyu çekinceye kadar  devam edilir. Eğer pişmediyse sıcak su ilave edilir. Bu pişirme usulünü bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Çok lezzetli ve suyu dökülmediği için çok besleyici. Bende bu tarifle MAKARNA YE etkinliklerine katılmak istedim umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun. 

KAHVALTILIK EKMEKLER



KAHVALTILIK  EKMEKLER


 
 
MALZEMELER
 
sucuk
domates
biber
sıyıyağ
kaşar peyniri
 
YAPILIŞI
 
Sucuk,domates,biber doğranır.Üzerine biraz sıvıyağ gezdirilerek karıştırılır.Dilimlenen ekmeklerin üzerine konularak fırına verilir. Çıkmasına yakın rendelenen kaşar peyniri dökülür.Tekrar fırına verilip peynir eriyince fırından alınır .Afiyet olsun

GÖCELİ TARHANA ÇORBASI


GÖCELİ  TARHANA  ÇORBASI



 
MALZEMELER
 
2 kg göce yani buğday . Buğday çekilmiş olursa daha güzel olur. 
0.5 kg un
5 yumurta
3 kg süzme yoğurt
tuz
 
YAPILIŞI
 
Akşamdan tüm malzeme yoğurmadan ovalayarak karıştırılır. Bu karışım sabaha kadar bekletilir. Sabahleyin güneşli bir yerde bir çarşaf üzerine fındık büyüklüğünde parçalar alınarak serilir. İyice kurutulur. Kullanılacağı zaman bir tencereye alınan tarhanalar sabahtan ıslatılır. Daha sonra kaynatılarak pişirilir. İsteğe göre içine sarımsak rendelenir .Üzerine tereyağ  kızdırılır. Afiyet olsun.
 
 
 
 

KIRMIZI BİBER SALATASI


KIRMIZI  BİBER  SALATASI



MALZEMELER
 
Kırmızı biber
Yeşil biber
Salça
Sıvı yağ
maydanoz
 
YAPILIŞI
 
Kırmızı biberleri fırında közleyelim.Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyip doğrayın.Diğer tarafta sıvıyağda yeşil biberleri hafif kızarttıktan sonra salçayı ilave edelim.Doğradığımız kırmızı biberleride üzerine ilave edip biraz daha çevirelim. Ateşten indirdikten sonra üzerine ince doğranmış
maydanozları ilave edelim.
Afiyet olsun.
 
 
 

ŞEKERİMMMMM........

ŞEKERİMMMM.......




 
Bir bardak toz şekere damla damla su koyarak karıştıralım.Daha sonra buz kalıplarına sıkıca bastıralım.Bir gün beklettikten sonra kalıptan çıkaralım.Ben bu şekerleri zuhal yalçının bloğunda gördüm.Ben renksiz hazırladım.Çünkü renklilerin çayın rengini bozduğunu okudum.Bakalım benimkileride beğenecekmisiniz.



YAĞLAMA


YAĞLAMA



 
MALZEMELER
 
1 paket yaş maya
2 bardak ılık su
3 kaşık şeker
1 kaşık tuz
2 kaşık yoğurt
alabildiği kadar un
içi için
300 gr kıyma
2 kuru soğan
4 sivri biber
1 kırmızı biber
3 domates
 
 
YAPILIŞI
 
    Mayayı ılık suda eritelim daha sonra şeker, tuz, yoğurt  ve alabildiği kadar un ile yumuşak fakat ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım. Hamuru bir kenarda mayalanmaya bırakalım. Diğer tarafta biraz kıymayı sonra soğanları yağda kavuralım. Üzerine biberleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Domatesleride ekleyip pişirelim. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde bir parça alıp tabak büyüklüğünde açarak tavada iki tarafınıda pişirelim. Arasına hazırladığımız içten iki kaşık koyup üzerine yayalım. Bu işlemi  ben 7 kat oluncaya kadar devam ettim. Daha sonra dörde bölerek servis yapın. Yanına isteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ilave edilebilir.
    Afiyet olsun.
 

2 Ocak 2014 Perşembe

BAMYA ÇORBASI

  





MALZEMELER
 
100 gr kuru çiçek bamya
1-2 kaşık salça
3 soğan
300 gr kuzu eti
 
YAPILIŞI
 
   Bamyaları önce bir tavada yağ yada su koymadan kuru olarak biraz kavuruyoruz. Daha sonra kuru bir beze aldığımız bamyaları ovalıyoruz. Bu işlemle bamyanın dikenlerini çıkarmış oluyoruz. Bir tencerede kaynayan suya fındık kadar limon tuzunu atıyoruz. Bamyalarıda ilave edip haşlıyoruz. Diğer tarafta eti kuşbaşından daha küçük parçalara kesiyoruz. Eti kavurup çok küçük doğradığımız soğanlarıda ilave edip soğanıda kavuruyoruz. Salçayıda ekleyip suyunu ilave ediyoruz. Suyu kaynayınca bir limon suyu ve tuzuda ekleyip haşlanan bamyaların iplerini ayıkladıktan sonra bu suya atıp pişiriyoruz. Bu çorba Sivrihisar' ın önemli yemeklerinden biridir.



Afiyet  olsun.

ETİMEK TATLISI

ETMEK  TATLISI




 
 
MALZEMELER
 
1  paket  etimek
1  poşet  krem  şanti  (3,5 bardak süt)
1  paket  vanilyalı  pudding  (1 bardak süt)
2  bardak  şeker
2  bardak  su
 
YAPILIŞI
 
1  paket  etimeği  tepsiye  diziyoruz.  Diğer  tarafta  2 bardak  şekeri  bir  teflon  tavada  eritiyoruz. Üzerine  2  bardak suyu  ilave  edip  kaynatıyoruz.  Etimeklerin  üzerine  döküyoruz.  Puddingide  pişirip  karamelli  ekmeklerin  üzerine döküyoruz.  En  üstede  1  bardak  süt  ile  hazırladığımız  krem  şantiyi  yayıyoruz.  Buzdolabında  dinlendirip  kare keserek  servis  yapıyoruz.
 
 
 

BEYAZ ÇANTAM


 
 
 
 
Çantamı makrame ipi ile ördüm. Örülüşü çok kolay. Tığ ile trabzan yapabilen herkes örebilir. 
. Nasıl beğendiniz mi

BONCUK İŞLEMELİ ÖRTÜ

 
 
 
 
 
 
 
 
Bu  boncuk  işlemeli  örtüleri  Ferzan  ablam  yaptı. İsteyen  herkesin  yapabileceği  bir  örtü. Pul   ve  boru  boncuklar  ile  işlemeleri  yapılmış  çok  şık  bir  takım. Yapmak  isteyenlere  kolay  gelsin.