Bumerang - Yazarkafe

24 Kasım 2013 Pazar

TIRTIL KURABİYE

ÇİLEKLİ TIRTIL KURABİYE

 
 
MALZEMELER
 
 
Yarım paket margarin
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı şeker
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Aldığı kadar un
 
YAPILIŞI
 
Bütün malzemeler ile hamur hazırlanır.Huni şeklindeki kurabiye kalıbının içine yerleştirilip bastırılır.Şekilli kurabiyeler tepsiye dizilir.175 derecede pişirilir.Diğer tarafta çilek reçeli rondodan geçirilir.Püre haline gelen reçelden kurabiyelerin arasına sürülüp üstüste kapatılır.Kapatılan kurabiyelerin ucu tekrar reçele sonra hindistan cevizine batırılır.Afiyet olsun.