Bumerang - Yazarkafe

29 Şubat 2008 Cuma

SİYAH KADİFE ETEĞİM

Bu eteği yeni diktim.Aldığım parça kumaş ile burda kalıbı kullanarak hazırladım.Çok rahat bir etek oldu.Korsajlı ve yandan parçalı bir etek kalıbı kullandım.

22 Şubat 2008 Cuma

SAKIZLI PASTA

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi
1 litre süt yarım paket margarin
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı

YAPILIŞI

1 bardak un ile yarım margarin kavrulur. Üzerine süt yavaş yavaş ilave edilir. Koyulaşınca şeker vanilya ve damla sakızı ilave edilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir .4-5 dakika mikserle çırpılır .Diğer tarafta kakaolu bisküvi un haline getirilir. Dikdörtgen bir tepsiye folyo serilir. Folyonun üzerine bisküvi hiç açık kalmayacak şekilde serilir. Bisküvinin üzerine hazırlanan bisküvi yavaş yavaş gezdirilerek dökülür. Bir tarafta bekletilerek soğuması beklenir. Soğuduktan sonra folyo kenardan kaldırılarak rulo yapılır. Buzdolabında bekletilerek servis yapılır.

19 Şubat 2008 Salı

ELMA ŞEKERİ

Aslında elma şekeri yapmak için işe başlamamıştım.Ayva tatlısı için hazırladığım şerbeti ziyan etmek istemedim.Kalan şerbeti kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynattım.Çöp şişlere taktığım elmaların her tarafını şerbetle kapladım.Soğumaya bıraktım.Çocuklara güzel bir sürpriz oldu.Çok beğendiler.Şerbetin tarifini ayva tatlısı tarifinden alabilirsiniz.

14 Şubat 2008 Perşembe

Bu bluzu kendim diktim. Bakırköy pazarındaki kumaşçılardan 1 ytl ye aldığım bu triko kumaşı kalıpsız diktim.Kendi ipinden söküp 2 tane çiçek ördüm.2 şer tanede kırmızı ve siyah iple çiçek hazırlayıp diktim.Nasıl olmuş?



FİRKETE İLE YAPILAN KURDELE İPTEN FLAR


Bu fları bana annem ördü.Bende severek kullanıyorum.Kurdele ipi firkete ile ördü.Nasıl örüldüğünü bende bilmiyorum.Ama annem örerken fotoğrafını çekmiştim.Firkete bilenler mutlaka kolayca yapacaklardır.




13 Şubat 2008 Çarşamba

İKİ ŞİŞ İLE ÇORAP ÖRGÜSÜ

Arkadaşlar çorap örmesini ben daha önce anlatmaya çalışmıştım.Ama birçok arkadaşım daha ayrıntılı açıklama istedi. Bende elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. http://mineninhobileri.blogcu.com/1859269/ dan resimli yapılışınıda görebilirsiniz.Yapacak arkadaşlara kolay gelsin.
1. sıra:16 sayı başlanır.4 örülür.1 ilmek at.( İlmek atmayı ben artırma olarak anlatıyorum.Başka birşeyde deniliyor olabilir)1 tane ör.Tekrar ilmek at. 6 tane ör. 1 tane ilmek at.1 tane ör. İlmek at. 4 tane ör.
2. sıra: arkasını hiçbir işlem yapmadan ters örülecek.
3. sıra: 1. sıradaki işlemi aynen tekrarla . Bu işlemleri çorabın burun kısmı tamamlanıncaya kadar tekrarla. Burun kısmı tamamlandıktan sonra bileğe kadar düz örülecek.İstenirse tam ortasına resimde görüldüğü gibi saç örgüsü modelide yapılabilir.
TOPUK KISMI : Şişin başından 10 sayı ör.Örerek geri dön.
( Bu sırada 10 sayıdan başka sayı örülmeyecek.)
9 sayı ör örerek geri dön
8 sayı ör örerek geri dön
7 sayı ör örerek geri dön
6 sayı ör örerek geri dön
5 sayı ör örerek geri dön
4 sayı ör . Topuğun yarısı tamamlandı.
Bu işlemlerin tersini yapacağız.Topuğun diğer yarısını tamamlayacağız.
5 sayı ör diğer sayıları örmeden geri dön
6 sayı ör örerek geri dön
7 sayı ör örerek geri dön
8 sayı ör örerek geri dön
9 sayı ör örerek geri dön
10 sayı ör ve devam et. Şişteki sayıların sonuna kadar ör.
Bu kenardanda diğer kenara yapılan işlemlerin tamamı yapılacak.
Böylece topuğun iki kısmınıda tamamlamış olduk.
Daha sonra çorabın uzunluğunu ne kadar istersek uzatıyoruz.Lastiğinide örüp bitiriyoruz.Dikerek sonlandırıyoruz.


8 Şubat 2008 Cuma

AYVA TATLISI




MALZEMELER

6 Adet ayva
Toz şeker 2 su bardağı
Krem şanti
Gıda boyası
YAPILIŞI

Birebir hazırladığımız şerbete çay kaşığının ucuyla gıda boyası ilave ediyoruz.Ayvaların kabuklarını soyuyoruz.İkiye kesip çekirdeklerini çıkarıyoruz.Diğer tarafta kaynamakta olan şerbetimize ayvaları ilave edip ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz.Soğuduktan sonra hazırladığımız Kremşantiyi üzerine sıkıp servis yapıyoruz.Afiyet olsun.